16-12-06

Vakantie.....

Vanwege de vakanties en de korte nachten schorten we onze aktiviteiten voor een bepaalde tijd op.  Op zich zijn de zomermaanden niet helemaal omgeschikt voor amareur-astronomen, je kan zonnewaarnemingen doen, je kan op de late nacht genieten van de melkweg, er zijn diverse vallende sterren, plenty satellieten. Met andere woorden, je hoeft je niet te vervelen.

 

Ondanks het feit dat er toch van alles te doen valt in de zomer, kiest Noorderkroon-Achel voor en korte zomerstop. De leden kunnen op eigen initiatief blijven genieten van de diverse dingen die toch te zien zijn, zij het slechts voor een korte duur. Het echte waarnemingsvenster is niet groter dan 2 tot 3 uren. Te kort om met een kring iets te organiseren.

 

Terug beginnen doen we met de Perseiden, vallende sterren in de volksmond. 12 augustus is het einde van de zomerstop en misschien hebben we dit jaar meer geluk dan andere jaren, waar de maan een enorm storende factor was.

 

 

 

12 Augustus 2006.

 

Daar waar vorig jaar de maan ons parten speelde, is het nu de bewolking. Hele zware bewolking tijdens de 2 dagen die we uitgetrokken hadden voor de Perseiden. Jammer!!! Of we wachten tot volgend jaar of we kiezen een andere zwerm meteoren.

13:23 Gepost door LBe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.